IN PASSIE EN PROCES

Waarom ik met INPROV ben gestart?

Om een doorgaande en duurzame ontwikkeling voor kinderen te realiseren!

 

In het onderwijs gebeuren zoveel mooie dingen, maar ik vind én ervaar dat het proces nog onderbelicht is. Ook bij vernieuwingen wordt vaak vanuit inhoud gekeken. Jammer, want in het proces is zoveel meer winst te behalen.

Iedereen in het onderwijs is bevlogen en betrokken en wil maar één ding, nog beter onderwijs zodat kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. En met alle uitdagingen die er in deze tijd bij komen is dat soms knap lastig. Juist met veel uitdagingen geniet ik extra als ik op een verrassende manier mag bijdragen aan de volgende ontwikkelstap. “Kijk eens door een andere bril”, dat geeft vaak al een ander perspectief.

Door mijn kennis en ervaring in het totale onderwijswerkveld schakel ik makkelijk tussen strategisch en operationeel niveau. Ik ben ambitieus en energiek, en wil vol passie verbinden en inspireren, knelpunten blootleggen en kwaliteiten zichtbaar maken. Ik vind het heerlijk een training te doen, samen out of the box te denken en met een vleugje creativiteit te mogen organiseren.

Annemiek Verschuuren-Cramwinckel

Hoe ik werk

Of het nu gaat om een training, interim werkzaamheden of welke vraag dan ook, samen kijken we naar de beginsituatie en waar je naar toe wilt.

 

In korte trainingen of adviestrajecten draag ik kennis professioneel, doelgericht en met passie over. Ook bij de training van een dag speel ik in op de actuele situatie van de organisatie, het team en de professional.

 

In langere trajecten kijk ik naar het effect van vandaag, maar ook naar het effect voor een duurzame ontwikkeling. Om deze toekomstbestendigheid te bieden heb ik een duurzaam ontwikkelmodel ontworpen. Een model dat voorziet in een begeleidingstraject met verschillen facetten. Ik stuur bijvoorbeeld aan op de regie bij het werkveld, want zij zijn de proceseigenaar en verantwoordelijk voor de ontwikkeling. Vandaar en vanuit verbinding investeren we. De intensiteit van het traject neemt af naarmate de expertise en eigen kracht binnen de organisatie groter wordt.

Duurzaam ontwikkelmodel