“Leantje leerde Lotje lopen.
Lotje moet het doen, maar niet alleen”

Ik vind het mooi als scholen zelf aan de slag gaan met het creëren van een hoogwaardige organisatie. Het kind centraal, focus op leren en ontwikkelen. De filosofie van Lean Six Sigma helpt bij het plaatsen van het fundament én zorgt ervoor dat toponderwijs mogelijk wordt, dat kwaliteit binnen bereik ligt en dat de volle energie blijft stromen. Daadwerkelijk bijdragen aan een doorgaande en duurzame ontwikkeling vind ik het mooiste om te doen.

 

Het is genieten om project na project samen met de klant te mogen ervaren hoeveel winst er te behalen is in het proces. Door te investeren in proces én inhoud geef je een impuls aan de kwaliteit van het onderwijs. Bij problemen is het belangrijk om niet alleen te wijzen naar wat niet goed gaat of te wachten tot een ander iets doet. Onderzoek en traceer het daadwerkelijke probleem.
Wijs in de richting waar je heen wilt en investeer in continue verbeteren.

 

Vanuit mijn netwerk én proceskennis ondersteun ik, en voeg ik iets waardevols toe. Samen zorgen we ervoor dat jij, je team en je organisatie de werktijd echt gaan besteden aan het geven, voorbereiden en faciliteren van goed onderwijs. Stap voor stap werken we aan een omgeving waar kinderen én professionals met trots kunnen leren, werken en ontwikkelen.

Onderwijs kiest voor Lean-Wijs.

Samen invulling geven aan
een doorgaande ontwikkeling.

INNOVATIE

Stilstand is achteruitgang, zeker in deze steeds sneller veranderende wereld. Investeer in innovatie. Want optimalisatie van het onderwijssysteem is nodig voor een duurzame ontwikkeling. Focus op het leerproces waar ouder en kind centraal staan. Zorg samen voor ruimte om te ontdekken en te stoeien op inhoud en vernieuwing begint!

PROCESVERBETERING

Het continue verbeteren van de onderwijskwaliteit is belangrijk voor de voortdurende ontwikkeling van kinderen. Voor nu, maar ook voor de toekomst. Er gebeurt zoveel moois in ons onderwijs. Ik zie passie en betrokkenheid, maar dit alleen is geen garantie voor stabiliteit in kwaliteit en opbrengsten. Dat kán anders. Kijk naast inhoud ook naar het proces. Want, doorlopend verbeteren begint waar je het klassieke verbeteren los durft te laten.

IN VERBINDING

Het is de kunst om in beweging te blijven. Op volle kracht vooruit, maar niet altijd in de vijfde versnelling. Zorg voor de balans en voorkom het effect van hollen of stilstaan. Jij voegt iets toe vanuit verbinding en eigen kracht. Ik zorg voor de schakel tussen inhoud en proces. Vanuit deze gedachten zetten we samen leren en ontwikkelen weer in de schijnwerpers. Onderwijs van wereldklasse wordt mogelijk.

Tools

Binnenkort verschijnt hier de eerste tool. Het groepsplanbord. Een geweldig hulpmiddel dat ervoor zorgt dat een groepsbespreking niet enkel een gesprek is tussen de interne begeleider en leerkracht, maar dat de kennis in de gehele organisatie geborgd wordt. Wil je op de hoogte blijven? Laat dan even een berichtje achter via contact.